Räddningsförsöken fortsätter i Pajala

2013-05-28 08:27  

Pajala (TT). Försöken att rädda det krisdrabbade gruvbolaget Northland Resources fortsätter.

Under dagen satt företagets ledning och advokaten som leder rekonstruktionen i krismöte. Men när tingsrätten i Luleå stängde sin expedition i eftermiddags hade ingen konkursansökan lämnats in.

Advokat Lars Söderqvist, som leder rekonstruktionen, satt under dagen i möte med ledningen om företaget ska gå i konkurs eller om försöken till rekonstruktion ska fortsätta.

– De samtal som pågår mellan rekonstruktören, företagsledningen och finansiärer är inte avslutade utan kommer att fortsätta, uppger kommunikationsdirektör Jonas Lundström på Northland Resources.

På gruvområdet i Kaunisvaara i Pajala har arbetet stoppats och all verksamhet ligger nere. De cirka 200 anställda väntar på ett besked om sin framtid.

Gruvfacket har inte gett upp hoppet om att ledningen för Northland Resources ska hitta en lösning på bolagets stora ekonomiska problem.

– En konkurs är en lösning som vi helst vill slippa. Det bästa är om det blir en snabb och långsiktig lösning av finanskrisen så att produktionen kan komma i gång igen, säger Tomas Nilsson ordförande för IF Metall i Malmfälten.

TT / Ny Teknik

Mer om: LKAB Gruvor

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer