Pappersbruk läckte frätande vätska: ”Felmärkning”

2020-01-08 13:25  
50 liter frätande vätska ska ha läckt ur en pappersmaskin på ett pappersbruk i Munkedal. Arkivbild. Foto: Pontus Lundahl/TT

Delar av ett pappersbruk i Munkedal har utrymts på personal på grund av en läcka i en pappersmaskin, rapporterar P4 Väst.

50 liter frätande vätska ska ha läckt ut och enligt platschefen Göran Lindqvist är felmärkta kemikalier den troliga förklaringen.

– Preliminärt så tror vi att det handlar om en felmärkning och när den här kemikalien pumpades över i ett lagringskärl så blev den en reaktion med en värmeutveckling som gjorde att det svämmade över, säger han till Bohusläningen.

Han uppger också att läckaget inte har spritt sig ut i naturen utan begränsats inom lokalerna. Ingen person ska ha skadats av läckaget, men två ska ha blivit påverkade av ämnet och har fått tillsyn.

Läs mer: Essity gör pappersmassa av jordbruksrester

Räddningstjänsten är på plats med kemdykare och fick larmet vid tio på onsdagen.

Mer om: Pappersbruk

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer