Nytt storvarsel från Siemens – 7 800 får gå

2021-02-02 10:48  
Siemens Energy tillverkar bland annat gasturbiner och transformatorer till kraftverk. Arkivbild. Foto: Frank Rumpenhorst/AP/TT

Tyska industribolaget Siemens Energy ska sparka 7 800 personer för att bättra på sina marginaler, säger bolagets vd Christian Bruch till nyhetsbyrån Reuters.

Varslen – som ska genomföras under de kommande fyra åren – står för 8,5 procent av hela koncernens personalstyrka.

Siemens Energy, som bland annat tillverkar gasturbiner och transformatorer till kraftverk, knoppades av från industrikoncernen Siemens för ett år sedan. Delningen av bolagen blev då den största i Tysklands historia. Redan innan avknoppningen gjorde sig Siemens av med över 4 000 tjänster inom det Energy-segment som sedan 2020 är ett eget bolag.

Varslen är utöver flera tidigare personalneddragningar. Genom dessa neddragningar har bolaget lyckats vända en förlust på 117 miljoner euro första kvartalet 2020 till en vinst på 243 miljoner euro under första kvartalet 2021. Det visar bolagets senaste kvartalsrapport, som släpptes på tisdagsmorgonen.

Mer om: Siemens Varsel

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer