Mobil och obegränsat med musik för 1600 kr

2008-10-03 13:06  
Nokias nya musiktjänst.

För 1 600 kronor inklusive en mobil kan hur många låtar som helst tankas ner i mobilen eller datorn under ett år. Kunden får sedan behålla musiken utan någon extra kostnad. Det är erbjudandet i Nokias nya musiktjänst Comes With Music.

Den som köper en ny musiktjänst för 1 600 kronor kan lätt skaffa en musiksamling värd flera tiotusentals kronor.

I priset ingår även Nokias mobil 5310 Xpress Music.

Paketerbjudandet heter Comes With Music och börjar säljas i Storbritannien 16 oktober.

I grunden är erbjudandet en traditionell prenumerationstjänst för nedladdad musik.

Men till skillnad från andra prenumerationstjänster där musiken kommer från de fyra stora skivbolagen får kunden behålla all nedladdad musik efter abonnemanget upphör.

Vid sidan av i stort sett all musik som EMI, Universal, Sony BMG och Warner har i sina kataloger finns även musik från ett stort antal mindre oberoende skivbolag.

Totalt finns flera miljoner låtar för nedladdning.

Musiken håller dessutom relativt hög kvalitet då den erbjuds med bithastigheten 192 kilobit per sekund i filformatet wma.

Kunden kan själv välja om låtarna ska laddas ner till datorn eller direkt till mobilen, antingen via mobilnätet eller wifi.

Men då det är en prenumerationstjänst där låtarna får behållas finns en del restriktioner för att hindra att låtarna piratkopieras och sprids vidare.

1. Musiken kan bara användas och kopieras mellan en enda dator och en mobil från Nokia.

2. Låtarna kan inte kopieras till andra bärbara musikspelare.

3. Musiken är skyddad av Microsofts DRM för wma.

4. Abonnemanget kan inte förlängas efter avtalstiden på ett år. Den som vill fortsätta att ladda ner fler låtar måste då köpa en ny Nokiamobil med ett nytt årsabonnemang. Men musiken som redan hämtats hem kan då flyttas över till den nya mobilen.

Nokia har ännu inte offentliggjort när tjänsten blir tillgänglig utanför Storbritannien. Men i planerna finns en senare lansering i bland annat Sverige.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer