Kvalitetsinstitutets vd blir professor på Handels

2001-06-07 13:00  
Johnny Lindström, vd påkvalitetsinstitutet SIQ i Göteborg, har utnämnts till adjungerad professor i ämnet Quality Management på Handelshögskolan i Stockholm.

- Ett erkännande av SIQs arbete. Det betyder en närmare koppling mellan SIQ och Handelshögskolan. Vi kommer att medverka i de utbildningar som högskolan nu bygger upp, kommenterar Johnny Lindström.

Själva syftet med en "adjungerad" professor är, ur högskolans perspektiv, att dra in utanförstående part för att samarbeta inom ett speciellt område. Johnny Lindström blir därför kvar som vd för kvalitetsinstitutet och kommer att jobba 80 procent av sin tid på SIQ och resten på Handelshögskolan.

- Jag får ändra mitt arbetssätt något på institutet och lämna delar av det operativa arbetet till andra medarbetare.

Lindström har verkat som vd på institutet i exakt tio år.

- Det mest slående som hänt under åren är kvalitetsutvecklingen inom den offentliga sektorn. Här har Sverige hunnit mycket längre än i många andra länder.

Hans Dahlquist

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt