Hundbajs på gatan spåras med DNA

2015-04-29 11:02  
Hundbajset spåras till hundägaren med DNA-prov. Foto: TT-bild

Hundägare i stadsdelen Barking som lämnar kvar husdjurets avföring på gatan spåras upp med DNA-prov och bötfälls.

Problemet med hundspillning som lämnas kvar på gator och i parker i London ska lösas med DNA-teknik. Först ut är stadsdelarna Barking och Dagenham, där hundägarna från april nästa år måste DNA-registrera sitt husdjur enligt en metod som tagits fram av det amerikanska företaget PooPrints.

Från september samma år kommer speciella vakter att samla in små prover från hundavföring som hittas på gator och i parker och skicka dessa för DNA-analys.

Data jämförs sedan med registret, där träffsäkerheten uppges vara 99,9 procent. När hundägaren identifierats skickas en avi ut med bötesbeloppet 80 pund, alltså drygt en tusenlapp.

I London kostar saneringen av hundavfall som lämnas kvar omkring 30 miljoner kronor om året.Följ Ny Teknik på Facebook!Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev – direkt till din mejl!

Håkan Abrahamson

Mer om: DNA-analys Hund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer