Här formas minnet

2013-04-11 12:57  

Ny teknik gör det möjligt att studera hittills okända processer i hjärnan. Följ med på resan in i en mushjärna, till platsen där minnen formas.

Filmen om Stanfordforskaren Karl Deisseroth och hans forskargrupps banbrytande metod att göra organ genomskinliga har på ett dygn setts av över 51 000 besökare på Youtube. Genomskinligheten gör det möjligt att studera aktiviteten hos olika molekyler i ett ljusmikroskop. Tekniken fungerar även på människor. Filmen visar hur nervsignalerna i hjärnan hos en sjuårig pojke som var autistisk kopplades tillbaka på ett sätt som inte sker hos helt friska barn. Liknande felkopplingar har tidigare setts hos djur med autismliknande tillstånd.

Se filmen här nedan:

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/c-NMfp13Uug" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ulla Karlsson-Ottosson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer