Fingerprint Cards vd misstänkt för grovt insiderbrott

2014-09-11 09:11  
Fingerprint Cards areasensor.

En tidigare styrelseledamot och vd:n i Fingerprint Cards är misstänkta för grovt insiderbrott, bekräftar företaget i ett pressmeddelande.

Den tidigare styrelseledamoten och aktieägaren är under utredning av Ekobrottsmyndigheten tillsammans med Fingerprint Cards vd.

Den uppkomna situationen är djupt beklaglig och vi ser naturligtvis mycket allvarligt på de misstankar som nu riktats mot bolagets VD och den tidigare styrelseledamoten.”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Parallellt med Ekobrottsmyndighetens utredning har bolaget startat en intern utredning. I väntan på resultat av utredningarna tas nuvarande vd ur tjänst och Jörgen Lantto träder in som tillförordnad vd.

Efter att nyheten blev känd sjönk Fingerprint Cards aktie med 23 procent på en annars stigande börs, uppger nyhetsbyrån TT.

Fingerprint Cards

Bolaget utvecklar komponenter för avläsning av fingeravtryck. Tekniken utgörs av biometriska sensorer, processorer, algoritmer och moduler.

Tekniken är tänkt att användas i produkter såsom smarta kort, mobiltelefoner och passerkontroller.

Frida Sjödin

Mer om: Fingerprint

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer