Falska SKF-lager i omlopp

2010-03-08 09:45  

Polisen har beslagtagit 6 500 falska SKF-lager på ett mindre företag i Mellansverige. Fyra personer sitter anhållna, misstänkta för varumärkesintrång.

Lagren, som tillsammans vägde drygt två ton, var märkta med SKF:s logotype och förpackade i emballage med SKF:s företagsnamn.

Polisen har under en längre tid genomfört ”intensiv spaning” mot det mellansvenska företaget. Husrannsakan och beslaget gjordes 3 mars.

Det är den Internationella åklagarkammaren som nu leder utredningen.

- Efter SKF:s anmälan gjorde vi husrannsakan hos det här företaget, säger åklagaren Henrik Rasmusson på Internationella Åklagarkammaren i Stockholm.

Polisen misstänker på goda grunder att tillverkningen sker tillverkning i Kina.

- Det rör sig om ett flertal leveranser av olika typer av förfalskade rullningslager till företag i Sverige under ett års tid, säger kammaråklagare Henrik Rasmusson i en kommentar.

Förfalskade rullager har varit i omlopp i flera andra europeiska länder och har beslagtagits av polis.

Förfalskningar av den här typen har ökat under senare år. ”Ett problem för många kvalitetsvarumärken”, skriver SKF i ett pressmeddelande.

Hans Dahlquist

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer