Tesla stoppar produktionen av Model 3

2018-04-17 07:43  
Tesla pausar tillverkningen av Tesla Model 3 för att få ordning på produktionen. Arkivbilden är från Teslas fabrik i Freemont utanför San Francisco år 2014. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT

Tesla har tillfälligt stoppat produktionen av den haussade Model 3.

Det blir ett hack i kurvan för USA:s just nu mest sålda elbil. Syftet är att nå målet 5.000 bilar i veckan. Enligt sajten Buzzfeed kom stoppet oväntat och ska pågå i 4–5 dagar.

Det är i så fall i linje med en tidigare paus, i februari, som gjordes för att finjustera det extremt datoriserade löpande bandet. Sedan dess har Tesla inte riktigt uppnått första kvartalets produktionsmål, 2.500 bilar i veckan, men sagt att målet för halvårsskiftet står fast: 5.000 Model 3 i veckan.

Men till och med den teknikgalne vd:n Elon Musk har tvingats erkänna att ”överdriven automatisering var ett misstag” i bilproduktionen:

Läs mer: Elon Musk: ”Överdriven automation var ett misstag”

Teslas börsvärde har svajat betänkligt under vintern, bland annat på grund av problemen med Model 3. Men efter beskedet om veckans paus, som kom efter New York-börsens stängning, syntes ingen effekt i efterhandeln, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Model 3 är Teslas folkbil, och just nu den bäst säljande elbilen i USA, med över 8.000 levererade exemplar under första kvartalet, enligt branschsajten Inside EVs. Men produktionen måste fortsätta öka kraftigt för att intäkterna ska växa till Musks mål om plussiffror i räkenskaperna senare i år.

Mer om: Tesla Elon Musk

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt