SSAB går på lågvarv

2008-11-28 10:55  
Flytande råjärn från masugnarna dras med "torpedvagnar" till stålverket på SSAB i Oxelösund. Foto: Bernt Josephson i Scanias tidning Mil

SSAB kör produktionen på lägsta växel. Efter att ha minskat antalet skift i Borlänge ställer företaget nu en masugn i Oxelösund.

Tidigare har det spekulerats att en masugn skulle ställas i Luleå. I stället valde SSAB att genomföra underhåll på en av de två masugnarna i Oxelösund.

- Det är ett tapphål som lagas i masugn 4, arbetet kommer att pågå fram till slutet av januari, säger Lena Sundin, informationschef på SSAB Tunnplåt.

I Luleå går nu produktionen på lågvarv.

- Vi producerar med så låg fart som det över huvudtaget är möjligt, säger IF Metalls klubbordförande Bert Johansson till tidningen NSD..

I Borlänge minskar SSAB antalet skift från fem till tre. Om alla linjer inom Tunnplåt skulle köra treskift pekar det mot en produktionsminskning på upp emot 40 procent.

- Men antalet skift varierar idag från linje till linje, säger Lena Sundin, som i övrigt inte vill kommentera företagets produktionssiffror.

SSAB har hittills inte lagt några varsel om uppsägning på grund av arbetsbrist.

Jonas Hållén

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt