Hållbar industri

Småländska Garantell är Sveriges smartaste industri

Vi har jobbat hårt med detta i tre år, och då blir det lätt så att man stirrar sig blind på sitt eget perspektiv. Så det känns bra att få en bekräftelse utifrån på att man gjort något bra, säger Garantells vd Mikael Axelsson. Foto: Garantell
Garantell tillverkar nätväggar till förråd, rasskydd, hyllplan, maskinskydd med mera. Företaget som startades av två delägande bröder och en säljare 2003, har idag omkring 75 anställda. Foto: Garantell

Helautomatiserad, digital tillverkningsprocess gav familjeföretaget i Värnamo första pris i IVA:s företagstävling Smart industri.

Publicerad

Gallertillverkaren Garantell AB i Värnamo har anammat digitaliseringens möjligheter att få hela fabriken att arbeta som ett system, skriver juryn i tävlingen Smart industri.

Tävlingen arrangeras av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA), tillsammans med Siemens och Teknikföretagen, i syfte att välja ut Sveriges smartaste företag. I år går priset alltså till Garantell för deras helautomatiserade, digitaliserade tillverkningsprocess.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här