Skadade benet i rulltrappa från Asea – riskerar förlora benet

2015-02-17 05:57  
Brandmän på väg ned i rulltrappan på Östermalmstorgs tunnelbanestation i Stockholm för att undsätta den kvinna som fastnade på lördagen. Foto: Johan Nilsson / TT

En kvinna som fastnade i en rulltrappa från Asea i tunnelbanan i Stockholm under helgen skadades svårt i ett ben och det finns en risk att hon kan förlora det.

Storstockholms Lokaltrafik har stoppat en mängd rulltrappor efter olyckan.

Det var på lördagseftermiddagen som en kvinna i 70-årsåldern fastnade i en rulltrappa vid Östermalmstorgs tunnelbanestation. Ett steg i rulltrappan gick sönder och kvinnan satt fast i över en timme innan hon kunde befrias och föras till sjukhus.

– Det är klämskador på hennes vänstra underben. Det finns en farhåga om att de inte ska klara benet på henne, säger Ulf Höglund, förundersökningsledare vid Stockholmspolisen, till TT.

Polisen rubricerar det inträffade som vållande till kroppsskada. I nuläget finns ingen misstänkt.

Efter olyckan har Storstockholms Lokaltrafik (SL) stängt av 39 rulltrappor vid elva stationer.

Enligt Aftonbladet var det känt av SL och underleverantören MTR att det fanns problem med rulltrappemodellen redan innan olyckan inträffade.

Tidningen har tagit del av ett mejl där MTR skriver att bolaget fått information av SL om ett eventuellt fabrikationsfel på rulltrapporna vid fem stationer som kan innebära en säkerhetsrisk. Sammanlagt handlade det om 18 rulltrappor.

– Rulltrappan där olyckan inträffade är inte en av de 18 som vi tittade på under förra veckan, säger Jesper Pettersson vid SL till TT.

Olycksrulltrappan och de andra rulltrapporna är av samma tillverkare och modell men stegen på dem är tillverkade på olika sätt, enligt Pettersson.Följ Ny Teknik på Facebook!

Mer om: Asea

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt