Se när Leijonborg får robothjälp

2008-12-16 13:55  
Lars Leijonborg Foto Pawel Flato

En robot klippte av bandet och forskningsminister Lars Leijonborg höll invigningstalet under det officiella öppnandet av Automation Center i Västerås.

Även om den högtidliga invigningen var först igår, 15 december, så har centrumet redan vuxit över sina bräddar. Lokalerna är sedan juni fullbokade av företag och organisationer som har sina fasta utställningsmontrar. Ett simuleringslaboratorium, tekniklabb och några konferensrum tar upp resten av utrymmena. Företagen står i kö för att en plats på Automation Center.

- Vi behöver minst 3 000 kvadratmeter till, säger chefen för centrumet, Peter Lundström från Robotdalen.

150 personer var med på invigningen. En av dem var Monica Ericsson, stadsdirektör i Västerås, som menade att finanskrisen och konjunkturnedgången ökar betydelsen av det samarbete som Automation Center står för.

- Vi agerar idag snabbt och effektivt tillsammans, från samhälle, näringsliv och högskola, på ett sätt som inte fanns för några år sedan. Det har tydligt visat sig i vår gemensamma handlingsförmåga i den nuvarande konjunkturnedgången, sa hon.

Hans Dahlquist

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt