SatisFactory för roligare fabriksjobb

2015-02-26 13:32  
Med stöd från EU ska det grekisktledda projektet SatisFactory öka ungdomars intresse för fabriksarbete. Foto: SatisFactory project

Som ett led i övergången mot Industri 4.0 ska det EU-stödda projektet SatisFactory utveckla metoder som gör fabriksjobb attraktiva för en ung generation. Det leds från Grekland.

Samordnare för det treåriga forskningsprojektet, som finansieras av EU-kommissionen, är Dimitrios Tzovaras vid Centre for research and technology Hellas:

- Tillverkning är ett viktigt inslag i vårt samhälle, men kan bara utvecklas fullt ut om vi är medvetna om förändringarna i global ekonomi och teknik, säger han.

Målet med projektet är att genom spelteknik öka intresset för fabriksarbete hos en yngre generation, ta fram metoder för att i realtid dela kunskap mellan människor, studera augmented reality, AR, för interaktiv träning, beslutssystem för ökad produktivitet och välbefinnande hos arbetarna och metoder för effektivare kommunikation och kunskapsutbyte mellan fabriksarbetare.

I projektet SatisFactory, som startade i januari i år, ingår ett flertal europeiska forskningsinstitut samt som industripartner italienska Comau SPA och grekiska Systems Sunlight SA.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt