Robotforskare i Örebro prisas

2010-02-09 14:30  

Dimiter Driankov, och Mia Lindström får dela på 10 000 kronor för sitt "framgångsrika samarbete med näringsliv och offentlig sektor".

Båda forskar på universitetets centrum för tillämpade autonoma sensorsystem - som av många anses vara världsledande på självgående truckar och andra autonoma fordon som används i gruvor, på sjukhus, i lager, under vatten med flera platser.

Ett exempel är en helt autonom truck som provkörs på Stora Enso i Karlstad. Ett annat exempel är en självgående hjullastare som Volvo Construction Equipment varit med och utvecklat och som testas av NCC.

Flera av projekten drivs inom, och tillsammans med, Robotdalen.

Dimiter Driankov är den som ansvarar för centrum för tillämpade autonoma sensorsystem. Mia Lindström är för närvarande projektledare för Robotdalens projekt ”Ökat intressen för teknikstudier vid Örebro universitet”.

Hans Dahlquist

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt