Miljonregn över Robotdalen

2011-01-26 07:20  

För två år sedan fick Robotdalen 25 miljoner kronor av EU:s regionala utvecklingsfond. Nu skjuter EU till ytterligare 21 miljoner.

Det är blir 2,1 miljoner euro för perioden 2011-2013.

Nya produkter och nya företag ger också nya jobb. För exakt ett år sedan, då en utvärdering av verksamheten gjordes, hade man bildat 16 nya företag och runt 160 nya jobb inom Mälardalens hägn – Västmanlands, Södermanlands och Örebro län.

För de närmaste två åren är målet 35 nya produkter, lika många nya företaget och 750 nya jobb – utöver de nya företag och färska jobb som tillkommit sedan organisationen bildades 2004. Det betyder investeringar på i robotar och system för ungefär 585 miljoner kronor.

- Vi är inte överoptimistiska, utan har i våra prognoser varit försiktiga. Det är inte uteslutet att det blir flera än 750 nya jobb, säger Erik Lundkvist.

Robotdalen är en samarbetsorganisation där regionala högskolor, universitet, länsstyrelser, kommuner och privatat företag samarbetar. Vinnova bidrar med tio miljoner om året. De regionala instanserna skjuter tillsammans till sju miljoner, EU:s strukturfonder sex miljoner och företagen fem miljoner.

Hans Dahlquist

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt