Full fräs i Vrenas orderbok

2010-03-16 23:00  

På onsdagen var läget kärvt för Vrena Mekaniska Verkstad. Ett dygn senare kom vändningen.

- I förrgår hade jag sagt att det inte har vänt, i dag svarar jag ja. Det har ramlat in ett par ordentliga order från gruvindustrin och massa- och pappersindustrin de senaste dagarna, säger Hans-Erik Olsson, vd för Vrena Mekaniska Verkstad, när Ny Teknik når honom på telefon.

Verkstaden i Bettna i Södermanland är legoleverantör av större komponenter och maskiner till främst pappers-, massa- och gruvindustrin, men även till stål-, varvs- och processindustri.

Läget har varit kärvt sedan hösten 2008. Ledningen sa upp åtta anställda

i början av den ekonomiska krisen och produktionen har gått på sparlåga sedan dess.

- I onsdags hade vi beläggning 3-4 veckor framåt. Nu har vi en stabil grundbeläggning fram till semestern, säger Hans-Erik Olsson.

Vändningen för Vrena Mekaniska hänger ihop med att gruv- och pappersindustrin börjat investera igen.

Den största ordern som hamnade i Bettna kommer från en koncern som tillverkar just maskiner och annan utrustning för pappersindustrin.

- För oss är det här en enorm lättnad, nu kan vi planera framåt igen.

l Ska ni anställa nytt folk?

- Vi körde fyradagarsvecka fram till årsskiftet. Nu kommer vi att kunna köra för fullt med nuvarande bemanning och rekrytera någon enstaka.

Jonas Hållén

Jonas Hållén

Mer om: Vrena Mekaniska

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt