Automation med kodläsare och kamera

2014-02-05 11:15  
Objektigenkänning och streckkodsanalys i samma system för automationsprocessen. Foto: Siemens

Ett optiskt system som både läser koder och identifierar objekt kan kopplas till automatiska tillverkningsprocesser.

Siemens utvidgar nu möjligheterna till optisk hjälp i automatiska tillverkningsprocesser. Det redan beprövade Simatic-Codelesesystemet, som läser av streck- eller punktkoder, kan med hjälp av programvaran Pat-Genius kompletteras med bildanalys av de verkliga objekten.

Tekniken är användbar i samband med kvalitetskontroller, eller styrning av plockrobotar.

Enligt Siemens är det enkelt att integrera den nya programvaran med redan existerande kodläsarsystem för industristyrning med styrsystemen Simatic, Simotion eller Sinumerik. Bilddata kan användas för robotstyrning.

Bildanalystekniken är möjlig att använda i snabb produktion. Programvaran Pat-Genius ger stöd för upp till 2500 analyser per minut tillsammans med produktionsutrustning ur serien Simatic-MV440 med programversion från V6.0

Produktionsutrustningen är lämpad för så skilda branscher som bilindustrin, läkemedelsindustrin eller livsmedelsindustrin.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt