Hållbar industri

Iot-experten: ”Glöm power points. Do!”

Första avsnittet av IoT-podden gästades av Linda Krondahl, vd på Things. Paulina Modlitba Söderlund är programledare och Fredrik Karlsson från Ny Teknik sidekick. Foto: Christian Rhen
Första avsnittet av IoT-podden gästades av Linda Krondahl, vd på Things. Paulina Modlitba Söderlund är programledare och Fredrik Karlsson från Ny Teknik sidekick. Foto: Christian Rhen

IOT-PODDEN. Börja agera, det är bästa sättet att komma igång med en Iot-resa. Linda Krondahl, vd för Things ger sina bästa råd i IoT-podden från Ny Teknik.

Publicerad

Internet of things, Iot, kan utveckla många företag och branscher. I första avsnittet av IoT-podden från Ny Teknik diskuteras bland annat hur svårt det kan vara för stora industribolag att komma igång med en iot-resa.

Linda Krondahl är vd för Things, en hårdvaru-hubb med unga bolag inom bland annat internet of things är gäst i programmet.

– Glöm power points. Do! Det är det viktiga, säger hon och bjuder in bolagen till samarbete:

– Om man bara är nyfiken kan man hoppa in på Stockholm hardware. Vi har meet ups en gång i månaden hos oss på Things. Om man är i Stockholm. Ni kan också höra av er till mig så ser jag om vi har bolag som kan passa för er värdekedja.

Hör hela samtalet med Linda Krondahl här via Soundcloud eller på Itunes. Eller här nedanför:

Things Stockholm har funnits i 1,5 år och har stora svenska bolag som partners, till exempel ABB, NCC och Husqvarna. Teknikcheferna på de stora bolagen samlas en gång i kvartalet för work shops med teknikspaningar.

Sedan tar de hjälp av start ups i iot-utvecklingen.

– Vi kan plocka in bolag som vi ser passar in på de behov industribolagen har. Vi kan plocka ihop både bolag från huset och andra bolag vi känner till, säger Linda Krondahl.

För att utvecklingen ska ta fart krävs att frågan landar högt i ett bolags organisation.

– Jag tror att det är ett måste. Kommer man in för långt ner blir det många fajter uppåt, säger Linda Krondahl.

Många bilden av att iot kan effektivisera den verksamhet man redan har. Men med hjälp av internet of things – teknik man kanske inte helt känner till – kan också helt nya tjänster utvecklas.

– Där kan start ups spela en viktig roll för det ligger i deras natur att utveckla nytt.

Vad krävs mer för att det ska hända något?

– Jag rekommenderar ofta att man ska hitta ett litet område eller en liten produkt man kan göra tillsammans. Ger man då start upp-bolaget chansen att springa på egen hand kommer att springa som illrar för att leverera något till dig.

Lyssna via Soundcloud

IoT-podden görs av Ny Teknik i samarbete med Beppo Ljudproduktion och Hallström PR och sponsras av Telenor Connexion och Rejlers.

Det tredje avsnittet om framtidens industri samt de två första avsnitten finns på Soundcloud och Itunes.