Fordon

Saabs superoptimist: Det är inte slut än!

Är detta slutet? Jag vet inte. Klockan tickar men Saab har åtminstone några dagar på sig att reagera, det vill säga att hitta en lösning som GM accepterar.

Publicerad

Det skriver australiensaren Steven Wade, mannen som startade sajten Saabsunited.com när det såg som mörkast ut för Saab Automobile när dåvarande ägaren General Motors bestämt sig för att lägga ned Trollhätteföretaget.

Steven Wade, som är revisor i det civila och som bor på ön Tasmanien söder om den australiska kontinenten, fick Saabentusiaster över hela världen att gå samman i en massiv känslomässig uppbackning av Saab. 

På Saabsunited.com blandades inside-nyheter från de många förhandlingarna med olika finansiärer med nostalgitrippar och bilder på gamla Saab-pärlor.

När holländska Spyker och Victor Muller slutligen blev ägare till Saab Automobile gjorde företaget det enda rätta  köpte Saabsunited och anställde Steven Wade i Saabs globala team för interaktiva medier.

Nu bloggar Steven Wade, eller Swade som hans bloggarnamn på sajten Inside Saab by Swade och på Saabsunited.com.

"Make no mistake – this company is viable. All of the required elements are there", skriver Swade.

Och han slutar med en uppmaning att inte kasta skit på rekonstruktören Guy Lofalk som i dag väntas lämna en ansökan till Vänersborgs tingsrätt om att avbryta rekonstruktionen och inte längre skydda Saab Automobile från fordringsägare och konkurskrav.