Xiaomi satsar på billiga elcyklar

2016-06-27 10:56  
Mi Qicycle-elcykeln. Foto: Xiaomi

Nu finns en liten elcykel som väger 14,5 kg och säljs för under 4 000 kronor.

Kinesiska Xiaomi, mest känt för sina billiga avancerade mobiler, satsar även på andra prylar. Bolaget har gått in med pengar i startup-bolaet Iriding, som tagit fram en billig elcykel. Den kallas Mi Qicycle och har tre växlar med en motor på 250 W. På en laddning går den att köra 45 km.

Den går att vika ihop elcykeln, som väger 14,5 kg, till halva storleken.

Cykeln är försedd med Bluetooth och kan kopplas upp till en smart mobil. En liten skärm på styret visar hastighet, hur långt man cyklat och batteriets laddningsnivå.

Mi Qicycle kommer att säljas i Kina för under 4 000 kronor. Ny Teknik skrev om de små elcyklarna, som var en stor succé i Tel Aviv i Israel, redan hösten 2014.

Sedan dess har intresset ökat även här hemma. Under de nio månaderna mellan september 2015 och maj 2016 såldes mellan 30 000 och 35 000 elcyklar (alla storlekar) i Sverige, rapporterar TT.

 

Gilla Ny Teknik på Facebook!

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt