Wolverine första specialmotorn för UAV

2010-05-27 14:38  
Wolverine 3 klarar enhetsbränslet JP-8. Foto: Ricardo

På sex månader har motorn Wolverine 3 tagits fram som den första specialbyggda drivkällan för obemannade plan, UAV.

Tanken med motorn är att få en drivkälla som är utvecklad från början för att fungera i små obemannade flygfarkoster.

Speciellt viktigt har varit att få motorn att fungera med det enhetsbränsle, JP-8, som används för alla fordon i USAs krigsmakt. Det består av 98 procent fotogen och 2 procent tillsatsmedel för exempelvis smörjning.

Motorn är tvåcylindrig, luftkyld med en volym på 88 cc och effekten 2,3 kW (3,1 hkr). Den lilla tvåtaktsmotorn med direktinsprutning har ett varvtal på 6000 rpm. Startmotorn kan användas som generator och ger effekten 500 W.

Wolverinemotorn tillverkas av Ricardo Inc i Detroit, som vanligtvis är en underleverantör till bilindustrin. Under den senaste bilkrisen har man letat efter ersättningsprodukter, och ser en explosiv marknad när det gäller komponenter till obemannade flygplan.

Enligt Ricardo har bara USAs militär ökat antalet flygtimmar med obemannade plan från 165000 år 2006 till mer än 550000 nu.

Med Wolverinemotorn ska såväl militära som civila beställare få en pålitlig motor som inte riskerar att bli den svaga länken i plan som utrustas med dyr spaningsutrustning. Idag används motorer som egentligen utvecklats för gräsklippare och andra trädgårdsredskap, och riskerar att haverera om de inte får rätt bensin.

Den här månaden har motorn körts i testbänk. Under sommaren ska den testas i flera olika modeller av obemannade plan vid en testplats i Nevadaöknen.

Ricardo för samtal med flera tillverkare av UAV om att sätta motorn i serieproduktion.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt