VWs amnesti för visselblåsare snart slut

2015-11-12 12:54  
Det stormar omkring Volkswagen. Foto: Michael Probst

Anställda på Volkswagen som vill läcka information om avgasbluffen utan repressalier får skynda sig. Sista november upphör amnestin.

Volkswagen uppmanade i oktober de anställda som hade kännedom om hur avgasbluffen kunde genomföras att höra av sig till företagsledningen för att utredningen i frågan skulle kunna snabbas på.

Det var genom den uppmaningen som det framkom att VW även hade bluffat när det gällde utsläpp av CO2, och inte bara kväveoxider från dieselbilar.

Men nu rapporterar Süddeutsche Zeitung att Volkswagen tänker öka pressen på de anställda som sitter inne med information om oegentligheter att visselblåsa om sin kunskap senast sista november utan att riskera att straffas eller förlora sina jobb.

Enligt tidigare uppgifter skulle amnestin för de anställda sträcka sig fram till årsskiftet, men nu ska enligt Süddeutsche Zeitung Volkswagens ledning vilja skynda på utredningarna eftersom företaget står under press från de amerikanska myndigheterna.

Volkswagen har inte velat kommentera uppgifterna, rapporterar Automotive news.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt