VW nobbar mångmiljardbud på Lamborghini

2021-05-26 16:13  
Lamborghini Sian på Frankfurtsalongen, sedd snett framifrån. Foto: Johan Kristensson

Nej, Lamborghini är inte till salu. Det är Volkswagengruppens svar efter att ett bud inkommit, på motsvarande 76 miljarder kronor.

Lyxbilstillverkaren Lamborghini är en av flera lite udda skapelser under Volkswagens paraply, där även Ducati och Bugatti ingår. Formellt är det dotterbolaget Audi som ansvarar för Lamborghini.

Under tisdagen rapporterade brittiska Autocar att VW-gruppen mottagit ett bud om 7,5 miljarder euro, motsvarande 76 miljarder kronor, för Lamborghini.

Avsändaren är ett konsortium bestående av schweiziska Quantum Group samt det brittiska investmentbolaget Centricus Asset Manager.

Noterbart är att en av Quantum Groups grundare, Rea Stark, även är medgrundare av Piech Automobile tillsammans med Toni Piech, som är barn till den numer bortgångne VW-ordföranden Ferdinand Piech.

en fråga från Reuters svarar en talesperson för Audi att någon försäljning inte är aktuell.

– Det här är inte föremål för diskussioner inom gruppen. Nej, Lamborghini är inte till salu, säger talespersonen

Enligt källor till Reuters hade VW i höstas dragit upp planer på att göra Lamborghini till en mer fristående del av gruppen, för att eventuellt förbereda en börsnotering i ett senare skede.

Johan Kristensson

Mer om: Lamborghini

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt