VW kan jämna ut svackor med kraftverk

2008-12-29 13:53  

Kraftverk och båtar av märket Volkswagen. Det kan bli följden av en plan för att sprida riskerna och jämna ut de svängningar i konjunkturen som påverkar biltillverkningen.

Företagsnämnden vid Volkswagen vill att produktionen i framtiden sprids till olika produktområden för att motverka de konjunktursvängningar som drabbar bilindustrin med jämna mellanrum.

Efter förebild från Toyota önskar företagsnämnden att Volkswagen slår sig på tillverkning av produkter som kan balansera konjunkturen inom bilvärlden.

En idé är en satsning på den marina sidan, skriver tidningen die Welt. Redan idag har VW ett dotterbolag som tillverkar båtmotorer. Det skulle kunna byggas ut och även tillverka kompletta båtar.

En annan idé är att använda en ny generation snåla och utsläppsmagra bilmotorer i små kraftvärmeverk. Sådana produkter borde leva upp till förväntningar om god avkastning, nöjda kunder och tryggad sysselsättning, menar chefen för företagsnämnden Bernd Osterloh.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt