Volvos mål: en miljon elbilar

2016-04-21 07:27  
Håkan Samuelsson. Foto: Volvo Car Group Foto: Volvo Car Group

Volvo Cars har satt upp målet att sälja en miljon personbilar med eldrift fram till 2025. Merparten kommer i form av hybrider som har både el- och vanliga bränslemotorer.

Tidigare i år avslöjade Volvo Cars att bolaget kommer att ta fram en renodlad elbil som ska finnas på marknaden 2019. Merparten av den miljon "elektrifierade" bilar som det nu talas om kommer dock att utgöras av hybrider. I de tre modellserierna 40, 60 och 90 kommer det att finnas två hybrider i varje, skriver Volvo Cars i ett pressmeddelande.

"Det är en medveten ambitiös målsättning. Det blir en utmaning, men Volvo vill ligga i täten vid övergången till elektrifiering", säger vd Håkan Samuelsson.

De eldrivna bilarna är en del av ett hållbarhetsprogram (sustainabilty) som Volvo Cars lanserar på torsdagen. För att understryka Volvos svenska rötter lanseras programmet internationellt under namnet "Omtanke".

Andra delar av programmet är målsättningen att 2020 ska ingen som åker i en ny Volvo omkomma eller skadas allvarligt i trafiken. Samma år är målet att 35 procent av alla ledande positioner i bolaget ska innehas av kvinnor.

"Hållbarhet är inget nytt eller något som vi hanterar utanför den ordinarie verksamheten, det är en integrerad del av allt vi gör", säger Håkan Samuelsson.

Mer om: Elbilar Volvo

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt