Fordon

Volvos ingenjörer: - Volvo hör hemma i Europa

Så här såg det ut när Volvos ingenjörer uppvaktade näringsminister Maud Olofsson i november 2008 med den nya miljöbilen V50 Drive. Från vänster Magnus Sundemo, Dan Blomgren och Christian Grante. Foto: Lars Anders Karlberg.
Peter Larsson och Magnus Sundemo på Sveriges Ingenjörer uppvaktade näringsminister Maud Olofsson i november 2008 om stöd till svensk bilindustri. Magnus Sundemo och hans fackliga kolleger på Volvo tog sedan initiativ till Konsortium Jakob AB. Klicka för större bild.

Ännu har inte finansiärerna i det nya Volvokonsortiet, registrerat under namnet Konsortium Jakob AB, trätt fram. Men Peter Larsson på Sveriges ingenjörer säger att det kommer att klarna inom kort.

Publicerad

- Det kommer inte att vara några problem att få fram kapital. Det är tillräckligt stort intresse för vår lösning, säger Peter Larsson i en intervju i SR P1 Morgon på måndagen.

Peter Larsson är samhällspolitisk talesman för fackförbundet Sveriges Ingenjörer och den som utåt företräder det Konsortiet Jakob AB, som är berett att köpa ut Volvos personbilstillverkning från Ford.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här