Volvofackens ledamöter lämnar Jakobs styrelse

2009-11-12 16:14  
Volvo ÖV4, kallad Jakob

Samtliga ordförande för fackklubbarna bakom konsortium Jakob, som vill köpa loss Volvo Personvagnar, lämnar konsortiets styrelse. Anledningen är att fackklubbarna på Volvo har bjudits in att syna och förhandla om Geelys bud på företaget.

Magnus Sundemo, Sören Carlsson och Glenn Magnusson – klubbordförande för Sveriges Ingenjörer, Unionen och Ledarna vid Volvo Personvagnar – vill inte sitta på dubbla stolar. När de nu ska förhandla om Geelys köp av företaget vill de inte samtidigt företräda ett konkurerande bolag.

-Vi vill spela vår fackliga roll, säger Glenn Magnusson. Därför kan vi inte sitta i styrelsen för Jakob.

Innebär det här början till slutet för Jakob?

-Inte alls. Fackklubbarna fortsätter att stödja konsortium Jakob.

Vad har ni emot Geely?

-Vi vet ännu inte tillräckligt mycket om Geelys bud för att vara emot det. Men vår grundsyn är att ha en svensk majoritetsägare i Volvo PV.

Enligt Jakobs talesman Ola Johansson ska respektive fackklubb snarast utse nya styrelseledamöter i Jakob.

Konsortium Jakob har fått förre Volvochefen Sören Gyll som affischnamn och rådgivare. Syftet är att ragga ihop tillräckligt mycket pengar för köpet av svenska investerare. Tanken är att Handelsbanken ska garantera köpet. Bland tilltänkta svenska investerare finns Volvohandlarna. Det ska även finnas andra finansiärer, men dessa har valt att inte träda fram.

Norbert Andersson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt