Volvo-topp: YCC är en ikon

2014-04-23 05:30  

– YCC har varit en inspiration till dagens bilar både vad gäller funktion och utseende, säger Hans-Olov Olsson. 1994 var han vd för Volvo Personvagnar och en av projektets tillskyndare. I dag är han vice ordförande, och han är mycket nöjd med resultatet.

– Projektet var en utmaning för etablerade arbetsmönster i företaget, och gruppen visade prov på mod och nytänkande. De gjorde ett fantastiskt fint arbete med

arbetsprocessen, och slutprodukten blev strålande, säger Hans-Olov Olsson.

Gav det ett nytänk?

– Ja, tydligast genom att de så väl definierade kunden och dennes behov och därefter utvecklade bilen i minsta detalj, därav namnet Your Concept Car. I dag använder vi uttrycket ”Designed Around You”. Där återkommer tankarna kring vem som är vår kund.

Har projektet betalat sig?

– Mer än väl. Den uppmärksamhet och goodwill som YCC har skapat överskrider med råge den investering vi gjorde i projektet. YCC är en ikon bland våra konceptbilar genom åren.

Eddie Pröckl

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt