Volvo ska locka kräsna bilköpare med säkerhet

2019-03-20 07:35  
Volvo Cars vd Håkan Samuelsson. Foto: TT

Volvo Cars tar nya tag i konkurrensen om kräsna bilköpare. I eftermiddag håller biltillverkaren en presskonferens med säkerhet som tema, och inför medier från hela världen.

Enligt inbjudan kommer Volvos säkerhetsexperter att tala om hastighet, droger och störningsmoment som till exempel trötthet.

För några veckor sedan meddelade företaget att nytillverkade Volvobilar inte kommer att kunna köras i mer än 180 kilometer i timmen, från mitten av nästa år. Nu kan det möjligen komma någon nyhet om hur man stoppar drogade eller onyktra förare, eller om hur man säkerställer att föraren är koncentrerad på sin uppgift.

Läs mer: Volvo sänker hastigheten för att rädda liv

Håkan Samuelsson, vd för Volvo Cars, har öppnat för mer diskussion om teknik som höjer säkerheten, men samtidigt begränsar individens frihet.

Företaget har som mål att ingen som åker i en ny Volvobil ska omkomma eller bli allvarligt skadad, och ambitionen är att nå dit redan 2020.

Mer om: Volvo

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt