Volvo ska bygga 50 elbilar

2009-12-10 16:00  

Volvos elbilsprojekt C30 BV får hälften av sin budget täckt av statliga pengar. Det blev klart i dag. Volvo ska nu bygga 50 eldrivna stadsbilar som ska uppfylla alla tänkbara säkerhetskrav.

Statliga Energimyndigheten tog i dag beslut att stötta Volvo Personvagnars forskningsprojekt med eldrivna stadsfordon för bilpendlare.

Volvo PV får 150 miljoner kronor från Energimyndighetens ordinarie program för ”demonstration och kommersialisering av energiteknik av stor nationell betydelse och omfattande exportpotential”.

- Målet är att stärka Volvo Personvagnars kompetens inom elbilsområdet och initialt utveckla en eldriven bil avsedd för stadstrafik och som kan täcka 90 procent av det dagliga transportbehovet för en vanlig bilpendlare, skriver Energimyndigheten i ett pressmeddelande på torsdagseftermiddagen.

En mycket viktig del i forskningsprojektet är att bilen ska uppfylla alla gällande säkerhetskrav, bland annat krocksäkerhet enligt Euro Ncap.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt