Volvo satsar på ellastbilar i USA

2018-09-28 10:30  
Claes Nilsson, Executive Vice President Volvo Group and President Volvo Trucks, från när de presenterade en ny miljövänligare motor som kan användas i tunga lastbilar. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

Ska presentera flera lastbilar i Kalifornien under 2020.

Volvo Lastvagnar kommer under 2020 att börja sälja eldrivna lastbilar i Nordamerika.

Redan nästa år introduceras ett antal demonstrationslastbilar i Kalifornien. Det hela är ett samarbete med olika lokala miljö- och transportinitiativ.

Läs mer: Volvo och Scania rullar ut gaslastbilar – miljövinster väntar men få tankstationer

"Det här är ännu ett viktigt steg mot vår nollvision när det gäller utsläpp. Vi är övertygade om att eldrivna lastbilstransporter kommer att spela en avgörande roll för arbetet med att uppnå ett hållbart transportsystem, och vi är stolta över att kunna bidra med Volvokoncernens expertis i det här innovativa samarbetet mellan offentlig och privat sektor", säger Claes Nilsson, vd för Volvo Lastvagnar, i ett pressmeddelande.

Demonstrationsfordonen bygger på samma teknik som i modellen Volvo FE Electric, en lastbil som börjar säljas i Europa under 2019.

Mer om: Volvo Elbilar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt