Volvo lanserar bepansrade bilmodeller

2019-06-26 11:09  
Volvo lanserar nu två armerade varianter av XC90-modellen som ska passa personer med extra skyddsbehov. Foto: TT

Tio millimeter tjockt höghållfast stål och glasrutor med en tjocklek på upp till 50 millimeter. Det är två av modifieringarna som Volvo Cars tar till för att möta en ökande efterfrågan av bepansrade bilar.

Biltillverkaren lanserar nu två bepansrade varianter av XC90-modellen som ska passa personer med extra skyddsbehov, enligt ett pressmeddelande.

Den tyngre av bepansringarna, som bland annat kräver ett nytt chassi och nya bromsar, adderar totalt 1.400 kilo vikt till bilen. Bilarna byggs i Torslanda, men skickas sedan till ett tyskt företag där själva armeringen sker.

"Produktionen sker under sekretess, stränga rutiner och översyn för att uppnå de ballistiska krav som ställs", säger Stephan Green, marknadsdirektör på Volvo Cars enhet för specialbilar.

Läs mer: Nvidia: ”Volvo kommer att bli ett högteknologiskt företag”

Den första armerade XC90:n ska enligt planerna levereras i slutet av året.

Företaget håller samtidigt på att utveckla en något lättare armerad variant, som ska färdigställas i Brasilien, med planerad säljstart under första halvan av nästa år.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt