Volvo Cars tvingas återkalla 750.000 bilar – får kritik

2020-03-13 15:17  
Foto: TT

Volvo Cars tvingas att återkalla 750 000 bilar på grund av fel i förarassistanssystemen. Felet avslöjades när den danska motsvarigheten till motorkonsumentorganisationen M gjorde tester.

Att felet inte kommunicerats ut snabbare till konsumenterna får nu kritik från M:s sida:

"FDM kontaktade Volvo redan i slutet på förra året och först nu går man ut med information till bilägarna. Det är riktigt dåligt av ett bilmärke som säger sig sätta säkerhet främst", säger Carl-Erik Stjernvall, teknisk expert på M Sverige i ett pressmeddelande.

Enligt FDM har man behövt ha upprepad kontakt med Volvo Cars för att få mer information gällande någon form av handlingsplan och även FDM ifrågasätter att Volvo väntat till i dag med att återkalla bilarna. I Sverige berörs cirka 70 000 fordon i form av modellerna V90/S90, V60/S60, XC90, XC60 och XC40 som tillverkats från vecka 4 2019 och framåt.

Läs mer: Samuelsson står fast – Volvo tror fortfarande inte på bränsleceller

Felet uppmärksammades när en XC60-modell körde rakt in en uppblåsbar fordonsattrapp vid test utan att automatiskt bromsa in.

Mer om: Volvo Cars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt