Volvo återkallar tusentals bilar i Sverige

2019-02-06 12:43  
Foto: TT

13 000 XC60-bilar i Sverige måste återkallas, uppger Volvo Cars till Aftonbladet. Orsaken: I kallt klimat kan lyftarmen till bakluckan lossna, med risk för personskador.

Problemen med bakluckan till Volvos XC60-modell gäller årsmodell 2018-19, och upptäcktes först av kinesiska media.

I ett mejl till Aftonbladet uppger Volvo Cars att man har hittat en felaktig komponent i bilar med eldriven baklucka. I kallt klimat gör den felaktiga komponenten att lyftarmen till bakluckan kan lossna, vilket får den att sluta fungera eller orsakar oljud.

"Under särskilda omständigheter finns även risk för personskada. Vi har dock inte nåtts av några rapporter om allvarliga personskador utan detta är en förebyggande åtgärd”, skriver Volvo Cars till Aftonbladet.

Volvo: Problemen åtgärdas gratis

I Sverige återkallar Volvo Cars nu 13 000 XC-bilar, och på den globala marknaden är det totalt 167 000 bilar som berörs.

Volvo-kunder som berörs ska få ett brev där de ombeds att ta kontakt med sin verkstad för en kostnadsfri åtgärd, skriver Aftonbladet.

Kalle Wiklund

Mer om: Volvo Fordon

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt