Växande problem med Takatas krockkuddar

2016-05-24 10:13  
Foto: All Over Press

Toyota återkallar ytterligare omkring 1,6 miljoner bilar i USA eftersom de är utrustade med krockkuddar vid framsätets passagerarsida som kan vara farliga. Totalt har därmed Toyota återkallat 4,7 miljoner bilar i USA med krockkuddar tillverkade av japanska Takata.

Återkallandet är det senaste i raden bland flera biltillverkare. Defekta krockkuddar från Takata är globalt kopplade till minst 13 dödsfall och mer än 100 skador. De kan plötsligt explodera och sprida splitter som skadar passagerarna i bilkupén.

Problemen har redan lett till de största återkallningarna på den amerikanska bilmarknaden genom tiderna. Förra veckan gick den krisdrabbade underleverantören, en av svenska Autolivs största konkurrenter, med på att återkalla ytterligare 35–40 miljoner krockkuddar fram till 2019.

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev om fordon!

Mer om: Krockkudde Takata

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt