Vätgas inte helt körd hos BMW

2009-12-10 11:17  

Vätgas är fortfarande ett intressant alternativt drivmedel för bilar. Det meddelar företaget med anledning av uppgifter i tysk press.

I en artikel i tidningen Handelsblatt tidigare i veckan uppges BMWs forskningschef Dr Draeger ha sagt att företaget inte längre tror på vätgas som bilbränsle. Ny Teknik refererade den artikeln.

Men nu kommer BMW med ett förtydligande om inställningen till vätgas.

Fortfarande tror BMW på vätgas som drivmedel för medellånga och långa sträckor. Frågan om att få tankningsställen utbyggda är en infrastrukturfråga som är i händerna på politiska beslut.

BMW anser sig med sin flotta av vätgasbilar ha visat att bränslet är användbart. Man behöver därför inte förnya flottan, eftersom ytterligare tester bara kan ge marginellt mer kunskap.

Ett område där BMW fortfarande kommer att undersöka mer är lagringen av vätgas. Den teknik som företaget anser mest lovande är vätgas i flytande form under högt tryck.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt