Vad sade Jöran Hägglund under kristallkronorna?

2010-02-24 10:58  

I går var det fest i Spegelsalen på Grand Hotel. Alla som varit med och rott Saab-affären i hamn var där. Men vad var det för historier som regeringens Jöran Hägglund drog?

En av de 50 inbjudna till Saab-Spyker-festen på Grand Hotel i Stockholm på tisdagskvällen var australiensaren Steven Wade – revisorn från Tasmanien, som genom sin sajt Saabs United hållit Saabentusiaster över hela världen informerade om utvecklingen i Saabaffären.

Han skriver i sin blogg om festen i ”en av de vackraste matsalar han någonsin sett”.

- Det var helt surrealistiskt. Som en scen i en kostymfilm med välklädda människor i en vacker våning med freskbeklädda väggar. Varför är inte mitt liv sådant?

- Jo, för en natt var det det, skriver Steven Wade.

Och fest var det, intygar han.

- Om någon av festdeltagarna gick till jobbet i morse så är de inte mänskliga. I så fall är de någon slags mutanter som trotsar vetenskapen, skriver Steven Wade.

Saab-chefen Jan Åke Jonsson och nye Saab-ägaren Victor Muller går in i den kategorin enligt Steven Wade eftersom båda dök upp fräscha och snygga i svensk tv på onsdagsmorgonen, enligt Wade själv som hann titta på svensk tv innan han tog tåget till Göteborg för att därifrån anträda sin långa resa hem till Australien.

Han lovar att skriva mer utförligt om festen när han kommer hem till Hobart på Tasmanien och kan läsa igenom kvällen anteckningar lite noggrannare.

Men han kommer inte att avslöja vilka anekdoter från Saab-förhandlingarna som statssekreterare Jöran Hägglund och hans medarbetare berättade under kvällen.

- Jöran Hägglunds folk drog en rad fantastiska historier som aldrig kommer att komma i tryck, skriver Steven Wade.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt