Utredning mot Tesla inleds

2018-08-16 09:39  
Elon Musk, vd för Tesla. Foto: TT

Amerikanska myndigheten SEC har begärt in dokument sedan Elon Musk twittrade ut om bolagets avnotering från börsen.

Elbilstillverkaren Tesla utreds av den amerikanska tillsynsmyndigheten SEC efter att grundaren Elon Musk twittrat att företaget kan vara på väg att avnoteras från börsen. Det rapporterar Fox News med hänvisning till källor.

SEC har begärt in dokument från Tesla efter att Musk skrivit att finansiering för att göra företaget privat är "säkrad". Detta skulle då ske med hjälp av Saudiarabiens statliga investeringsfond, enligt ett blogginlägg från grundaren.

Läs mer: Elon Musks lösning på att avnotera Tesla från börsen

Elon Musk chockade investerare när han kablade ut nyheten via Twitter den 7 augusti. Aktien steg med 11 procent. Men efter rapporteringen under onsdagen om att bolaget utreds av SEC gick aktien ner mer än 3 procent, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Om det visar sig att Elon Musks inlägg var vilseledande för investerare så kan han ha brutit mot lagen. Varken Tesla eller SEC har kommenterat frågan.

Mer om: Elon Musk Tesla

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt