Uppkopplad Scania allt mer värd

2016-06-16 12:19  
Värdet på Scanias omsättning ska öka från digitala tjänster. Foto: Scania

30 procent av omsättningen hos Scania ska om mindre än tio år komma från digitala lösningar och tjänster.

Chefen för Volkswagens tunga division, Nutzfahrzeuge, alltså kommersiella fordon, Andreas Renschler, berättade på onsdagskvällen för journalister i Stuttgart om hur företaget ser på framtiden för fordon i detta segment.

Från 2017 ska varje fordon från Scania och Man som överlämnas till kund vara uppkopplad mot internet. För denna satsning kommer företaget att investera upp emot fem miljarder kronor i olika digitala lösningar, rapporterar Handelsblatt.

Idag svara digitala tjänster och lösningar kopplade till kommersiella fordon endast för några få procent av omsättningen.

Tjänster som kan komma att utvecklas rör fordonets kondition och lokalisering liksom data för optimal utnyttjandegrad. Föraren ska samtidigt kunna information om trafikläge, väder och rastplatser. Allt för att åkeriet ska kunna utnyttja fordonet så effektivt som möjligt.

Håkan Abrahamson

Mer om: Scania

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt