Under året ska Hyundai bli störst i Europa på elbilar

2020-02-11 12:40  
Foto: Hyundai

Snart drar tillverkningen av Kona Electric igång i Tjeckien. Nu siktar Hyundai på att sälja flest bilar med nollutsläpp i Europa.

Hyundai tror starkt på sin flaggskeppsmodell Kona. Bensin-, diesel- och hybridversionen av den lilla suven kommer fortsatt att importeras till Europa från Korea, men den batteridrivna upplagen ska tillverkas i Tjeckien.

I mars inleds produktionen av Kona Electric vid anläggningen i Nosovice, 38 mil öster om Prag. Sammantaget vill bolaget leverera över 80 000 nollutsläppsfordon till marknaden redan under året. Utöver Kona Electric handlar det om modellerna Ioniq Electric samt bränslecellsbilen Nexo. Därmed räknar Hyundai med att de kommer att bli den största tillverkaren av bilar med nollutsläpp i Europa.

Och produktionen i Tjeckien bygger på mer än en förhoppning, för sedan lanseringen 2018 har Kona sålt överraskande bra, och koreanerna kämpar för att möta kundernas efterfrågan. Men med stöd av ökade materialleveranser från moderanläggningen hemma i Ulsan kommer nya Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMCC) att minska leveranstiderna till Europa kraftigt. Det skriver Hyundai i ett pressmeddelande.

John Edgren

Mer om: Hyundai Elbilar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt