Ubers självkörande bilar igång igen

2017-03-28 07:49  
Filmklippet ni kan se längst ner i den här artikeln visar Volvon liggande på sidan. Bild ur Fresco News webbfilm. Foto: Fresco News / Mark Beach

It- och taxiföretaget Uber återupptar sina försök med självkörande bilar efter stoppet i fredags då en av företagets bilar – en Volvo XC90 – hamnade på sidan efter att ha körts på av en annan bil.

Bilen uppges inte ha lämnat företräde i samband med en sväng.

Incidenten, där ingen människa kom till skada, inträffade i Arizona men det är i San Francisco i Kalifornien som pilotprogrammet dras igång igen, enligt ett uttalande från företaget.

Uber räknar också med att dra igång försöken i Arizona och Pennsylvania igen.

I ett mejl skriver en talesperson för Uber till nyhetsbyrån Reuters att det är på grund av att det inte är några passagerare i de självkörande bilarna i San Francisco som man känner sig trygg med att fortsätta körförsöken, samtidigt som förra veckans olycka utreds.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt