Ubers självkörande bilar igång igen

2017-03-28 07:49  
Filmklippet ni kan se längst ner i den här artikeln visar Volvon liggande på sidan. Bild ur Fresco News webbfilm. Foto: Fresco News / Mark Beach

It- och taxiföretaget Uber återupptar sina försök med självkörande bilar efter stoppet i fredags då en av företagets bilar – en Volvo XC90 – hamnade på sidan efter att ha körts på av en annan bil.

Bilen uppges inte ha lämnat företräde i samband med en sväng.

Incidenten, där ingen människa kom till skada, inträffade i Arizona men det är i San Francisco i Kalifornien som pilotprogrammet dras igång igen, enligt ett uttalande från företaget.

Uber räknar också med att dra igång försöken i Arizona och Pennsylvania igen.

I ett mejl skriver en talesperson för Uber till nyhetsbyrån Reuters att det är på grund av att det inte är några passagerare i de självkörande bilarna i San Francisco som man känner sig trygg med att fortsätta körförsöken, samtidigt som förra veckans olycka utreds.

Mer om: Volvo Uber

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt