Uber: Då kan du beställa en flygande taxi

2017-04-26 07:52  
Målsättningen: Låta dig beställa flygande Uber-taxi. Foto: Alamy

Samåkningstjänsten Uber vill nå nya höjder. Företaget planerar att lansera den första demo-versionen av en flygande bil till år 2020, meddelade Uber på tisdagen. Målet är att göra det möjligt för kunder att trycka på en knapp i mobilen och hoppa på en flygande bil som kan ta en runt i städerna.

Företaget säger att man har inlett ett samarbete med flera andra företag för att producera fordon med ”vertikal start och landning”, ett system som ska kallas ”Uber Elevate”. Ett av företagen är USA-baserade Bell Helicopter.

– Urbant flyg är nästa naturliga steg för Uber. Därför jobbar vi med att försöka förverkliga ”tryck på en knapp, hoppa på en flight”, säger Jeff Holden, produktansvarig på Uber, under ett framträdande i Dallas.

Den första versionen ska enligt företaget presenteras under World Expo i Dubai 2020, och fullskalig verksamhet ska finnas i Dallas, en stad man inriktat sig på, år 2023.

Nyheten kommer bara en dag efter att konkurrenten Kitty Hawk släppt en video av sin första luftburna prototyp, ”en personlig flygmaskin”, som ska släppas inom detta år.

 

Gilla Ny Teknik på Facebook!

Mer om: Uber

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt