Trycker på för tunnel Helsingborg-Helsingör

2017-09-22 09:09  
M/S Sundbuss Pernille lämnar hamnen i Helsingborg med destination Helsingör. Nu kan en tunnelförbindelse mellan orterna vara ett steg närmare. Foto: Johan Nilsson / TT

Sverigeförhandlingens chefsförhandlare tycker att regeringen måste skaka fram pengar till en tunnel mellan Helsingborg och Helsingör.

Regeringen måste skaka fram pengar till att utreda en ny fast förbindelse över Öresund, den så kallade HH-tunneln mellan Helsingborg och Helsingör, anser Sverigeförhandlingens chefsförhandlare. Hur en sådan väg- och järnvägstunnel skulle kunna utformas borde utredas under 2018_2019, anser de. Men det förutsätter ett tillskott till Trafikverket på 6,4 miljoner kronor.

I en skrivelse till infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) uttrycker de besvikelse över att detta inte fanns med i Trafikverkets utbyggnadsplan för den kommande tolvårsperioden, rapporterar Sydsvenskan.

– Sverige och Danmark har enats om att bekosta en strategisk analys av nyttorna med en HH-förbindelse vad gäller integration, restidsvinster, bostäder, näringsliv och arbetsmarknad, säger Hans Rode, utredningssekreterare vid Sverigeförhandlingen, till tidningen.

Mer om: Tunnel

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt