Transportstyrelsen: Inget försäljningsstopp för Teslabilar

2019-01-30 10:30  

Transportstyrelsen har nu avslutat sitt säkerhetsärende kring Tesla. Det finns ingen risk för något försäljningsstopp, meddelar myndigheten.

Igår, tisdag, rapporterade SvD att Transportstyrelsen har ett pågående ärende mot biltillverkaren Tesla på grund av osäkerheter kring säkerhetssystemet i Model S. Det har funnits en oro för att denna skulle kunna ha allvarliga trafiksäkerhetsbrister.

Om det finns sådana misstankar kan Transportstyrelsen förbjuda försäljning av ett fordon under sex månader.                      

Men på tisdagskvällen meddelade Transportstyrelsen på sin egen hemsida att ärendet nu är avslutat. Det är inte aktuellt att tillfälligt förbjuda försäljning av Teslabilar i Sverige.

Läs mer: Nästan alla nyckellösa bilar kunde låsas upp i stöldtestet

Enligt Monica Näslund, pressansvarig på Transportstyrelsen, var ärendet redan på väg att avslutas innan publiceringen i SvD.

– De risker som vi befarade ser vi inte utifrån olycksutvecklingen. Vi ser inte längre att säkerhetssystemet är ett problem, säger hon till Ny Teknik.

Ania Obminska

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt