Toyotabolag bakom miljardköp av Lyfts enhet för autonoma fordon

2021-04-27 13:08  
Lyft säljer sin enhet för autonoma fordon. Foto: Yichuan Cao/Sipa 

Transportföretaget Lyft säljer sin enhet för autonoma fordon. Köparen Woven Planet Holdings betalar drygt 4,6 miljarder kronor. 

Amerikanska Lyft verkar bland annat inom samåkningstaxi och har haft en särskild avdelning för autonoma fordon. Målet med det arbetet har varit utveckla sina egna självkörande bilar. Nu står det klart att enheten ska säljas. 

Det är Woven Planet Holdings, ett dotterbolag till japanska Toyota, som står bakom köpet. Företaget ska betala totalt 550 miljoner dollar, eller drygt 4,6 miljarder kronor, för att ta över enheten, berättar The Verge

Lyft lanserade sin enhet för självkörande bilar 2017, med målet att majoriteten av taxiresorna skulle ske i sådana fordon till 2021. Men arbetet har inte nått tillräcklig framgång. Bolaget har haft ett pilotprojekt i Las Vegas, där man har testat självkörande bilar (med förare som säkerhet) för att göra tiotusentals taxiresor. 

Läs mer: Lista: Åtta hetaste bilnyheterna från Kina

Toyota har utvecklat programvara för självkörande bilar, men erbjuder inte tekniken i någon kommersiell produkt ännu. 

Lyfts konkurrent Uber sålde sin enhet för självkörande bilar till Silicon Valley-startupen Aurora förra året.  

Ania Obminska

Mer om: Lyft Uber

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt