Toyota visar klassisk taxi

2013-11-05 13:22  

Ett rymligt passagerarutrymme och stora dörrar är utmärkande för den specialbyggda taxi Toyota visar på bilmässan i Tokyo.

Taxin är en conceptmodell kallad JPN Taxi Concept som Toyota visar på bilmässan i Tokyo, som öppnar 20 november. En grundtanke har varit att sätta japansk gästfrihet på fyra hjul.

Bilen har lånat drag av den klassiska Londontaxin, med ett stort passagerarutrymme, en stor elmanövrerad skjutdörr för de åkande och lågt golv för att underlätta in- och urstigning.

Motorn är speciellt anpassad för taxikörning i storstäder. Det är ett motorgasdrivet (LPG) hybridsystem som ska ge mycket låga utsläpp.

Via en stor bildskärm visas information för passagerarna, till exempel färdväg och taxameter. Luftkonditionering och innerbelysning har också anpassats för att ge en behaglig atmosfär vid resan.

På förarplatsen finns speciell utrustning som underlättar arbetet för taxichauffören.

Bilen är 4350 mm lång, 1695 mm bred, 1700 mm hög och har plats för fem personer.

Håkan Abrahamson

Mer om: Toyota Taxi

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt