Toyota utvecklar kraftigare elbilar

2017-07-25 13:05  
Toyota satsar på kraftigare elbilar. Foto: Mark Boulton/IBL

Toyota flyttar fram sina positioner på elbilsmarknaden och utvecklar nu en modell som drivs av en ny typ av batteri, som ska ge bilarna betydligt längre räckvidd och kortare laddningstid.

Elbilen kommer att byggas på en helt ny plattform och använda batterier med högre energitäthet, så kallade solid state-batterier, enligt den japanska tidningen Chunichi Shimbun.

Enligt uppgifter till tidningen kommer den nya elbilen att börja säljas i Japan kring 2022.

En talesperson för den japanska biltillverkaren vill dock inte kommentera uppgifterna.

Toyota har hittills främst satsat på hybridfordon och bränslecellsbilar. Beskedet från från företaget att satsa på rejälare batterier kan därför till viss mån ses som en förändrad kurs.

Det är fortfarande för tidigt att säga om Toyotas nya modell kommer att lyfta bolagets status på elbilsmarknaden, enligt bedömare.

– 2022 är flera år bort och mycket kan hända under tiden, säger bilanalytikern Christopher Richter på CLSA till Reuters.

Han menar att batterikostnader kommer att väga tungt för att göra en elbil relevant i framtiden.

TT / Ny Teknik

Mer om: Toyota

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt