Toyota och Mazda samarbetar om elbilar

2017-09-28 09:46  
Foto: Urbanmyth / Alamy

Toyota ska samarbeta med konkurrenten Mazda och bildelstillverkaren Denso om att utveckla elbilar, meddelar den japanska fordonsjätten.

I ett uttalande säger de tre bolagen att gemensam forskning är ett måste för att möta de ökande miljökrav som införs runtom i världen. Toyota kommer att äga 90 procent av det samriskbolag som tillverkarna bildar.

Bilindustrin världen över kämpar för att ställa om till en snabbt ökande efterfrågan på elbilar. Kina meddelade tidigare i september att regeringen undersöker när produktion och försäljning av bensin- och dieselbilar ska förbjudas, ett beslut som skulle påverka hela bilindustrin radikalt.

För en vecka sedan förutspådde den kinesiska elbilstillverkaren BYD att alla fordon på världens största marknad kommer att vara "elektrifierade" senast 2030, en definition som även inbegriper hybridmodeller.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt